06-24687535 info@josevicente.nl

 

Na twee eerdere edities verzorgen en behandelen van het Nederlands trail running team in 2018 en 2019 was het nu de tijd om met een sterk Nederlands team de skyrunning races op het EK in Portugal 2021 te verzorgen.
Ik neem mijn vak als verzorger serieus en probeer dan ook tot in de kleine details van de atleten te komen, om het maximale eruit te halen voor n topprestatie.

Het begin het een waanzinnig zwaar parcours van de ultra bergrace 65 km en 6000 meters rennend de lucht in, gevolgd een dag later vliegend over een skyrace met 35km en 3200 hoogtemeters. Op de post verwissel ik de flexibele bidons met de snelheid van een formule 1 pitstop, en druk de extra gels in de race vesten. Terwijl de voeding met cola, water en isotone drank wordt weg gespoeld, haal ik een doek over wonden en bekijk het lichaam om eventueel te voorzien van extra tape. De schaafwonden met mooie bruine korst gemixt met fijne stofdeeltjes laat ik zitten. Uit de ogen van de atleet haal ik de informatie en zend mijn positieve kracht door de ziel te bevoelen met extra mantra’s. Een tik op de schouder en met een laatste kreet zie ik dan net die glimlach, traan, of kracht in de oog als ik afscheid neem van de Nederlandse top.

s’ Avonds en s’ochtends worden de benen gemasseerd en kinesio tapes aangebracht om ze te beschermen voor knikkende enkels, polsen en knieën.

Emoties van volledig uitgeput, uitgemergeld zijn en op het randje van black out, tot tranen, blijdschap, waardering, verwarring, een mix van alles in een klein tijdsbestek. Alles in het pure zijn terwijl ze tot het uiterste strijden voor een mooie klassering. Soms langer rennen dan 12 uur op de lange afstand.

Mentaal vol in de focus om te filteren en te vullen met informatie en of kracht. Mijn god wat hou ik van deze sport.

Voor mij was dit wederom een genot omdat ze mij toevertrouwen om te werken aan het maximale en het extra beetje halen uit dat krachtige lichaam, voor een gevoel dat het mogelijk is dat te bereiken waar lang voor getraind is. 4 dagen samen. Dit zijn topatleten, atleten die met het mentale en fysieke vermogen niet onderdoen voor commandos maar dan met een warm hart.

Mijn dank gaat uit naar de atelten voor het vertrouwen in mij als therapeut.

Dank de atketen Thomas, Huub, Daan, Yvonne, Ewoud, Renske, Rogier, Martsje, Anneloes en Tom.

Rogier en NKBV dank voor het uitnodigen en tot de volgende.