06-24687535 info@josevicente.nl

Sporttherapeut
en de verkeerde meester

José Vicente

Ik heb in 2017 mijn sporttherapeut papieren behaald. Hiervoor word ik geacht, alle kennis te hebben om  een  topsporter of recreant te begeleiden in het voor- en natraject van zijn sportprestatie; van kinesio taping tot blessurepreventie en blessurebehandeling tot lymfedrainage en trainingsleer. Na 2 jaar diverse studies te hebben gevolgd voelt dit als een mijlpaal. Met lichte trots kijk ik terug op de afgelopen 12 jaar van mijn massage loopbaan.

“Over studeren en mijn loopbaan gesproken, zo was ik in 2007 in India…”

Over studeren en mijn loopbaan gesproken, het doet mij denken aan een kleine anekdote. Zo was ik in 2007 in een grappige verwisseling geraakt. Ik had email contact met een ayurvedisch specialist om een opleiding van twee weken te volgen in India. In de stad vroeg ik lokale inwoners de weg. Bij de deur aangekomen werd ik hartelijk begroet en de volgende dag was ik in de leer bij deze plaatselijke dokter/ayurvedisch specialist.
Toen ik na een week leren mijn email checkte, las ik tot mijn verbazing een email van de kliniek,”waar ik bleef, want de master wachtte op mij,” ik antwoordde dat ik al een week aan het leren was. Naar bleek, bij een verkeerde meester! Ik ronde de opleiding af en maakte een nieuwe afspraak. Een week later ging ik aan de slag bij deze nieuwe meester een totaal andere man met een andere aanpak. Ik was begonnen bij een plaatselijke dorpsdokter dit was een strenge martial art en ayurvedisch specialist. Beide goed maar op mijn eerste adres heb ik toch veel meer geleerd. Grappig hoe het lot je daar brengt waar je wezen moet.
“Hoe het lot je daar brengt waar je wezen moet.”