06-24687535 info@josevicente.nl

Sport masseur en therapeut op WK trailrunning 2018

Wat n dagen..nu ik bijkom op het vliegveld richting Nederland komen alle verhalen weer even terug.
Donderdag aangekomen kwam ik gelijk in een warme sfeer terecht van de coach Laurens en begeleider Bart. Onafgebroken lachen om brabantse humor.
De volgende dag de openings ceremonie gevolgd door masseren en een yogalesje op verzoek als voorbereiding op een mooi weekend rennen in de bergen van Spanje. Doordat ik vaker in Spanje trail heb ik diverse ontmoetingen met andere  atleten uit het buitenland, hierdoor voel ik als de eetzaal binnenkom waardoor ik me nog meer thuis.

eetzaal wk 2018

Raceday. Zaterdag opstaan om 0300, en aan het ontbijt een half uur later. Ik zie hoe er borden met witte rijst en koolhydraten worden opgeschept terwijl de ogen amper open zijn. Ik nip wat aan mijn koffie en probeer wat muffins uit.
Als we, Alke en ik, aankom op onze eerste verzorgingspost treffen we lege tafels aan met vlaggen erop. Hier zullen we de atleten voorzien van hun eigen meegebrachte voeding en drankjes. Hetzelfde zullen we ook op Post 3 doen voordat we naar de finish gaan om daar de atleten op te wachten. De andere posten worden door de coach en zijn begeleider bemand
Nederlands grootste troef is de Ragna die voor de titel gaat. De in Catalonië woonachtige top atlete heeft een eigen coach en begeleider en heeft alles in de puntjes uit geplozen om hier te kunnen winnnen.
met Peter van der Zon, Diederick Calkoen, Ruud Kappert, Zachery Freudenberg, Janne Geurts,  Maartje Martina Cornélia Bastings en Irene Kinnegim heb ik alle atleten genoemd die voor mij allemaal kampioenen zijn.
In de dagen dat ik het team heb mogen begeleiden voor, tijdens en na de race heb ik mijn uiterste best gedaan alles perfect te laten verlopen. Met massages, yoga, stretches, maar ook met kinesiotaping en mentale gesprekken.
Soms was er wanhoop en sprak ik ze moed in. was er pijn en helende massages. Of een tape voor ondersteuning of verlichting

verzorging
Ruud show banana

Inmiddels is de uitslag bekend en heeft Nederland er een wereldkampioene bij. Het was super spannend zie het verslag op de Facebook pagina’s van https://www.facebook.com/ultratrailteamNL/ en
https://www.facebook.com/mudsweattrails/
voor hoe de wedstrijd verliep.

En als ik de volgende dag de verwarmende bedankjes aan hoor krijg ik stiekem kippevel en ben ik blij als ik bij de huldiging het Nederlandse volkslied hoor.
Want winnen is niet alleen een medaille maar ook vriendschap en groeien. In dat geval kost het geen energie maar krijg je die.

Ik dank coach laurens voor het uitnodigen, Bart en Alke voor de lach en goede gesprekken in een veel te dure cabriolet en de atleten voor het bereiken van deze prachtige mijlpaal.
Tot ziens tot de volgende..

Ragna Wk Kampioen 2018